Olen tässä kovasti koittanut taas välillä vähän kunnostautua virtuaaliheppailijana, kun olen pitänyt jotain tahatonta laiskuusaikaa jossain välissä. Toisaalta ikävää, kun kynähiiri on jotenkin rikki eikä meillä edes ole koneeseen normaalia hiirtä olemassa, ja meille tilattu uusi langaton nettiyhteyskin meni pieleen (möivät meille langallisen millä ei tehdä mitään ja lähettivät postissa kaksi modeemia ja neuvontanumerokin maksaa 2€ minuutti joten ei varmana soiteta!)

Kunnostautuminen meinaa Tijun kielellä rästiin jääneiden hevosten sivujen tekemistä. Niinpä talliin on tässä lähiaikoina muuttanut kolme hevosta. Hienon jenkkiläisen saddlebredoriin lapsonen Tijuana's Promiseland, Djoehemistä pyydetty tilauswalkeri Beware Of Reality DJH sekä omakasvattama Billy-linjan viides vesa Tijuana's Billy Idol. Vielä puuttuisi Heidiltä ostetun kaksipolvisen walkerin Talisman BRN:n sivut...

Näin uuden vuoden kynnyksellä voitaisiinkin vähän pohdiskella kulunutta vuotta näin kasvatuksen osalta. Vuonna 2009 on syntynyt jo 103 varsaa. Se tarkoittaapi, että Tijuana Stablesissa on syntynyt tänä vuonna tuplaten varsoja vuoteen 2008 verrattuna. Saa nähdä mitä 2010 tuo tullessaan — ehkäpä taas tuplat, huimat 200 varsaa? Ainakin morgan- ja foxtrotterkasvatusta olisi tarkoitus aloittaa täydellä höngällä, samoin pitäisi puhaltaa eloa buurinponiosastolle, jolle viimeisin omaan talliin jäänyt varsa on syntynyt 1.1.2009... Vuonna 2009 on muuten myös kaikkien tallin kasvatusrotujen kasvatuksen aloitusvuosi, lukuunottamatta walkereita. Eri roduissa on edetty hieman eritahtia, saddlebredeissä ja spotted saddlereissa jo pitkälle, kun taas esimerkiksi pitkään tallissa ollut rotu galiceño ei ole päässyt kaksipolvisia pidemmälle.

Tässä siis vähän pientä tilastoa viime vuodelta, tarkistettuna ja toivottavasti oikein. Pistin rodut siinä järjestyksessä miten paljon varsoja on syntynyt... Hassua että clydejäkin oli viisi, mulla oli niitä tosi vähän aikaa. Taitaa kummiskin olla clydesdale jopa kasvatusrotuna Tijuana's-nimellä VRL:ssä.

Yhteensä 103 varsaa.

36 tennesseenwalkeria
18 saddlebrediä
10 spotted saddle horsea
9 galiceñoa
5 mangalarga marchadoria
5 american miniature horsea
5 clydesdalenhevosta
4 buurinponia
3 missouri foxtrotteria
2 kladrubia
2 morgania
1 rockymountain
1 tilasto
1 suomenhevonen
1 gaited baroque

Kyllä tässä vielä varmaan pari vauvaa pukataan ulos ennen vuodenvaihdetta. :D