Lähiaikoina ht.netissä on puhuttu hyvin paljon virtuaalitallien menestyksestä, ja päätin sitten minäkin sanoa osani asiasta myös täällä, kun olen topiceihin niin useasti kertonut mielipiteitäni. Suosittelen lukaisemaan aiheesta hiukan mm. Magnetien ja Meepun topiceista sekä blogeista, jotka löytyvät sivupalkista.

Pitääkö tallin olla menestynyt? Ei, mutta se auttaa huomattavasti tässä suorituskeskeisessä virtuaalimaailmassa pärjäämistä. On helpompi saada ostettua haluamansa hevoset, saada mielipiteensä kuuluviin ja muutenkin sinut varmasti otetaan vakavasti jos olet pyörinyt mukana kauan ja sinut tunnetaan muustakin kuin hölmöistä kyselyistäsi foorumeilla tyyliin "mikä kasvatusroduksi?". Se on kylmä totuus, vaikka kuinka toistaisit ettei menestys ole tärkeää. Ehkei se ole sinulle juuri ensisijainen tavoite, mutta on sinun silti pakko myöntää että se olisi oikein mukava plussa. Sillä saisit pari kävijääkin puskatallillesi, ehkä hoitajan pari, saisit kasvattejasi myydyksi eikä sinun tarvitsisi vääntää ostotarjouksistasi verbaalisia taideteoksia saadaksesi ne kelpaamaan myyjille.

Millainen sitten on menestynyt talli? Sillä on monta määritelmää, ja tuskinpa yksikään talli on suosittu aivan kaikkien harrastajien keskuudessa. Aina löytyy vihaajia, kuten myös Ionicille jota itse pidän suuressa arvossa. Tietenkään ravitalli, kuten näissä piireissä suosittu Loisto, ei voi olla monellekaan ratsupuolen harrastajalle tuttu. Omat menestyjät ovat niin laukkatalleissa kuin puoliverikasvattajissakin, suomenhevosilla ja harvinaisilla roduilla. Pienissä piireissä menestys on aivan yhtä hyvä asia kuin vähän suuremmissakin, ja sitä paitsi helpompi tavoittaa.

Eihän tietenkään ole tarpeellista tai oikeastaan edes vakavasti otettavaa, jos talli ensisijaisesti ja heti alusta alkaen pyrkii ennenkaikkea olemaan suosittu ja menestynyt. Pieni virtuaalihevostelijatyttö foorumilla kyselemässä kuinka tulla kuuluisaksi on surullisen säälittävä. Ensin pitää saada talli pystyyn ja saada se toimimaan, järjestää toimintaa ja olla sosiaalinen foorumeilla jotta itse tulee tutuksi muille harrastajille. Vain ihmeidentekijä tai valmiiksi älyttömän kuuluisa tyyppi onnistuu tekemään tallistaan suositun jo ennen kuin se ehtii valmiiksi asti. Oma neuvoni on tehdä parhaansa tallinsa eteen ja antaa menestyksen tulla jos on tulemista, sen ehdoton tavoittelu näkyy kaikessa mitä teet. Mutta mikäpä minä olen sanomaan, enhän itsekään ole mitenkään menestynyt ainakaan omassa mittapuussani, ja tuskinpa muidenkaan. Omasta mielestäni kuitenkin menestyneimpiä ovat ne, jotka ovat viettäneet aikaansa virtuaalimaailman parissa jo niin kauan, että ovat käyneet jo kiinteäksi kalustukseksi (ja samoin heidän tallinsa/muut projektinsa). Tie menestykseen on pitkä, ja menestyksen määritelmä hatara. Se häviää kun sitä tavoittelee, ja ilmestyy kun sen unohtaa.