Kun näistä hölmöistä hevosennimistä on tullut puheltua vaikka missä, tulin ajatelleeksi että voisihan sitä etsiskellä omankin tallin kamalimmat nimihirviöt ja myöntää, ettei itsekään aina ole ollut sanojensa mittainen nimeämisasioissa. Tässä siis lista äkkiseltään löytämistäni hirveistä nimistä Tijuana Stablesissa, enjoy!

buur-t. De Bonne Humeur - Ranskankielinen nimi Etelä-Afrikkalaisella hevosella.

mft-t. Princess Lolita - Kielessä ei sinänsä mitään vikaa, mutta nimi tuo öllähtävän elävästi mieleen kaikenmaailman ikivanhat expagetallit kliseisine Black Beauty -hevosineen.

pp-t. Firecracker Scarlett - Englanninkielinen nimi Perulaisella hevosella.

morganit El Chubaneebray, Tijuana's Cuba Libre, Tijuana's Viva La Revolucion ja Tijuana's El Niño - Jollain Espanja/Kuuba/Meksiko -teemalla kokonainen Amerikkalainen morganperhe.

tennesseenwalkerit Tijuana's Sugarpuff Cryboy ja Tijuana's Crybaby sekä foxtrotter Cryboy RDN - Kolme lähes samannimista oriherraa, ensiksi mainitulla lisäksi jotenkin aivan käsittämätön ja outo muromerkki-itkupilliyhdistelmä jonka olen keksinyt jonain hämäränä yönä???

Ei niitä sitten loppujen lopuksi mitään kamalaa määrää ollut, kun laskin pois kladrubkasvatukseni alkuaikojen Kvêtina Holkat, Unaveny Chlapecit ja Tæerne Ellerit, joilla siis oli täysin rodulle sopimattomat ja muutenkin kauhistuttavat nimet.

Olen lähiaikoina alkanut huomaamaan, että nimien keksiminen on entistä vaikeampaa, erityisesti roduille joilla käytän espanjalaisia tai portugalilaisia ihmisennimiä (eli mangalargat, pasot ja gaited baroquet) taikka sitten jenkkirodut joita syntyy niin paljon että nimiäkin pitää keksiä tuhottomasti.
Kladrubit ovat ihanan helppo rotu, kun niillä ei tarvitse käyttää mielikuvitustaan nimissä. Orit nimetään isälinjan ja emän mukaan, tammat jollain emon nimen alkukirjaimella alkavalla nimellä. Jees.

+++ Lisäyksenä pieni testi bloginlukijoiden aktiivisuudesta: kirjoittakaa kommentti ja kertokaa, mikä Tijuana Stablesin hevosten nimistä miellyttää eniten? (oma suosikki vaihtelee, taitaapi olla juuri nyt vaikkapa Bonecrusher DLK tai Twice As Cool)