Olen tässä loma-aikana seuraillut ht.nettiä varsin tiiviisti, ja olen ollut huomaavinani jonkinlaisen uuden muoti-ilmiön nostavan päätään virtuaalimaailmassa. Kaikki varmaan muistavat, kun blogit olivat muotia? Tai uusien kilpailujaosten perustaminen yhdistys -nimellä (kouluratsastusyhdistys, valjakkoyhdistys jne)?

Nyt muotia ovat rotuyhdistykset, jokseenkin näköjään myös muunlaiset yhdistykset. Tänään bongasin Marwariyhdistyksen, jonka orilistalle ilmoitin omankin  marwarioriini. Toinen uutuus on Budjonnyi-yhdistys, joka ei oikein vakuuta keskeneräisillä sivuillaan... Lisäksi suunnitteilla näyttää olevan työhevosyhdistys ja jonkinmoinen uusi piirroshevosyhdistys, unohtamatta tietenkään erittäin tervetullutta saddlebred -yhdistystä josta on ollut puhetta harvinaisten keskusteluissa.

Tuntuu, että osaa yhdistyksistä ollaan perustamassa ihan mututuntumalta, ehkäpä omistamatta vielä itse yhtäkään rodun edustajaa. Uskallan kyllä veikata, että yhdistyksistä suuri osa tulee kaatumaan heti alkuunsa. Eipä tule mieleeni mitään kovinkaan pitkäikäistä ja aktiivista yhdistystä näin äkkiseltään.

Sellaisia yhdistyksiä, joista todella pidän ja toivon niille pitkää ikää, ovat Lucianan ylläpitämät Frieshy ja Virtuaalinen Eestinhevosyhdistys. Frieshy on näköjään perustettu jo vuonna 2007, joten ikää kyllä löytyy. Tie on kuitenkin ollut kuoppainen ja monia taukoja sisältänyt. En ole friisiläisistä niinkään kiinnostunut, mutta kaikenlaisista risteytysroduista kylläkin. Itseltäni löytyy georgian grande, ja pientä mielenkiintoa tunnen myös moriesiania kohtaan. Eestinhevosyhdistyksestä on ehkä turha sen enempää selitellä. Hevoslista on mielenkiintoinen: sieltä löytyy monia ennen omistamiani hevosia ja kasvattejani!

Unohtamatta tietenkään omaa yhdistystäni, Virtuaalista Walkeryhdistystä!