Ht.netin harvinaisten topassa tuli puhetta vaarallisesta suurtalliviruksesta, joka leviää kovaa vauhtia harvinaisten keskusteluissa. Päätinpä suuren huvin ja olemattoman hyödyn takia listailla hieman taudin oireita ja hoito-ohjeita.

(Lähiaikoina kaiken maailman hömppäriitoja seurattuani mainitsen tässä erikseen, että postaus on tarkoituksella hyvin yleistävä ja stereotyyppinen. Sitä kutsutaan (huonoksi?) huumoriksi. :D Eli ei mitään syytä vetää herneitä nenään mistään.)

 

Taudin ensioireita (syytä huolestua)

  • Potilas alkaa yllättäen kiinnostua uusista tuntemattomista roduista; usein harvinaisista ja joihinkin ei-niin-yleisiin ratsastuksen lajeihin soveltuvista.
  • Potilas tekee huomattavia määriä heräteostoksia usein välittämättä paljoakaan ostettujen hevosten tai niiden vanhempien menestyksestä (erityisen huolestuttavaa, jos tallissa seisoo ennestään vain VIR MVA Ch KTK-I, YLA1 -hevosia)
  • Potilas alkaa viettää tavallista enemmän aikaa hevostalli.netissä erityisesti harvinaisten rotujen keskustelussa.

 

Heti lääkäriin!

  • Potilas alkaa vaikuttaa entistä leppoisammalta ja laiskemmalta; hevoset jäävät kisaamatta ja luonteet kirjoittamatta, ehkä sivutkin tekemättä edellisessä mainituilta heräteostoksilta, puhe hidastuu ja silmät muuttuvat neliönmuotoisiksi tietokoneen ruudun liiallisesta tuijottamisesta johtuen.
  • Potilaan tallin hevosmäärän kasvu nopeutuu nopeutumistaan, ensin se tuplaantuu, sitten kolminkertaistuu, nelinkertaistuu jne.
  • Potilaan tallin hevoslistaus muuttuu; kuvat saattavat poistua ja hevoset listataan roduittain taulukoihin.
  • Potilaan tallin kasvattien syntymistahti nopeutuu, kasvatteja jää entistä enemmän potilaan omiin nurkkiin pyörimään.
  • Potilaan hevosilla aletaan käyttämään VHKR -ikääntymistä. Potilas saattaa valittaa myös uuden nopeamman ikääntymisen hitautta.

 

Peli on menetetty, kun...

  • Potilaan mielipiteet ovat muuttuneet. Yleisiä puheenaiheita ovat muun muassa nämä: "käytännöllisyys ylittää hienon ulkoasun", "loppujen lopuksi kuvilla, teksteillä, kisoilla tai meriiteillä ei ole mitään väliä" , "suku on ainoa asia mitä virtuaalihevonen periyttää jälkeläisilleen" sekä  "haluunko mä dongolan vai padangin vai molemmat?"
  • Potilaan tallin hevosmäärä ylittää maagisen 100 hevosen rajan.
  • Potilaan tallin superhieno ulkoasu on kadonnut, ja tilalla on mustavalkoinen, yksinkertainen ja käytännöllinen layout joka toimii kaikilla resoluutioilla ja selaimilla ja kännyköillä ja ties millä. Ulkoasua ei koskaan vaihdeta, eikä ainakaan hevosten sivuilta.

 

Taudin levinneisyys

Taudille täysin menetettyjä yksilöitä ja potentiaalisia bakteerin levittäjiä ovat muun muassa Tijuana, Heidi M, Gin, Sirpa, TK, Vvenla, Shira B ja E_P. Tauti pesii suurissa määrin myös ht.netin harvinaisten keskustelussa, rotuyhdistyksissä ja Harvinaisten Rotujen Foorumilla.

Tänään harvinaisten topikissa jouduimme todistamaan, kun tauti iski Heidieen aivan yllättäen ja juuri yllälueteltujen ensioireiden mukaisesti: heräteostoksia ja kiinnostus uusiin rotuihin (pre, kladrub, walker yms).

 

Hoito

Paras tapa hoitaa tautia on olla tartuttamatta sitä ollenkaan itseensä. Tautia pelkäävän on syytä pysytellä täysin erossa edellämainituista henkilöistä, heidän talleistaan sekä harvinaisten keskusteluista. Jos olet jo onnistunut kämmäämään ja tartuttamaan taudin itseesi, hoito on hyvin hankalaa.

1. Vaihe: Hoito tulisi aloittaa heti ensioireiden ilmetessä. Ensin on syytä eristäytyä täysin kaikista harvinaisista, mielellään sulkea koko tietokone ja antaa se vaikkapa naapurille tai heittää alas ikkunasta. Ensimmäisien vieroituspäivien ajaksi kannattaa palkata oma hoitaja (LUE: vanginvartija), joka huolehtii potilaan virtuaalimaailmasta erossapysymisestä. Tietokoneilutaukoa on syytä pitää niin kauan kunnes tuntee etääntyneensä tarpeeksi virtuaaliharrastuksesta ja voi palata takaisin.

2. Vaihe: Kakkosvaiheessa voi jo avata tietokoneen ja mennä katselemaan hevostalli.nettiä. Kaikesta harvinaiseen viittaavasta tulee pysyä visusti erossa. Jos satut vahingossa esimerkiksi myyntitopiciin jossa myydään harvinaisia, peitä silmäsi ja hoe "olenhimokisaajaolenhimokisaajaolenhimokisaajaolenhimokisaaja" tai jotain muuta hyväksi tuntemaasi mantraa. Kakkosvaiheeseen kuuluu olennaisesti vanhoihin, ennen suurtallivirustartuntaa käyttämiisi rutiineihin palaaminen. Erityisesti himokisaaminen ja näyttelyissä käyminen on tunnettu hyviksi hoitokeinoiksi. Vaikka ne aluksi saattavat tuntua pahalta, pysy lujana ja opit lopulta uudelleen nauttimaan loputtomasta kisaosallistumisten copypastettamisesta ja VRL:n kalenterin kyttäämisestä.

3. Vaihe: Tämä vaihe on hoitotoimenpiteistä kaikkein vaikein, mutta ehdottoman pakollinen. Kolmosvaiheessa voit palauttaa muistiisi kaikki ostamasi harvinaiset. Eihän niitä voi talliin jättää lojumaan (no, ehkä suurtalliviruksen saaneen ihmisen mielestä voisi, mutta sinähän olet parantunut!!) vaan ne pitää palauttaa kasvattajilleen.

 

:)