(Begemot NAG muutti vuokralle kesäloman loppuun asti, jotta uusille tuontiponeille saadaan tilaa. KTN Lumetuisk ja KTN Nõue ovat kuolleet, niin tekee pian myös Õnnis. On mitä parhain aika pistää pitkäsukuiset eestinponit varsatauolle kesän ajaksi ja panostaa uusiin sukuihin.)

Tennesseenwalkerien kohdalla kaikki on sujunut hiljaisissa merkeissä, ja tajusinkin vastikään etten ole kirjoittanut niistä juuri riviäkään blogiin. (Ja kuten Odessa sanoi, ne jäävät muiden rotujen jalkoihin. Paha minä!) Ehkä onkin sitten aika korjata tämä hirvittävä epäkohta. Mitään maailmoja räjäyttävää en osaa rodusta sanoa, mutta yritetään.

Virtuaalimaailmassa tennesseenwalker ei elä kultakauttaan - kasvattajia ovat ne samat vanhat ihmiset, minä ehkä jopa heistä uusin viime helmikuussa aloittaneena, enkä edes kovinkaan aktiivisena kun kladrubit ja eestinponit vievät osan ajasta. VTWY eli virtuaalinen tennesseenwalkeryhdistys toimii foorumin muodossa, mutta melkoisen kuolleena virityksenä. Kaikenlaista olen kuullut kehiteltävän, muun muassa walkerien koulutusprojektia jossa Koulutuskeskus tietysti olisi mukana. Kaiken kaikkiaan walkerkasvatus on kerrassaan paikoillaan junnaavaa. Tarvittaisiin jotain uutta ideaa, joka räjäyttäisi potin ja ehkäpä houkuttelisi uusia kasvattajia mukaan. Ei muuta kuin kehittelemään sitten, josko vaikkapa kesämökillä pellonpientareita kierrellessä saisin jonkinlaisen Ahaa!-elämyksen. Toisin kuin yleensä, nyt ei päässä pyöriskele edes pienoista ideanpoikasta josta alkaa kehittelemään mitään. Kenties rotuyhdistys, joka toimisi sivustona kuten VKBY ja pitäisi kasvattajalistaa, orikatalogia, järjestäisi ARJ -kilpailuja walkereille? Tai pelkkä orikatalogi, joka pisteyttäisi orit tiettyjen kriiterien mukaan paremmuusjärjestykseen? Askellajeihin keskittyvä kisakeskus?

Jospa rupeaisin orikatalogia kehittelemään.