Osallistujaa NJ-näyttelyihin harvinaisille!

Jotkut ehkä jo varmaan ovatkin huomanneet, että Vippos on nousemassa uudelleen jaloilleen. Jos joku ei Vipposta tunne, niin se oli VRL:n julkaisema virtuaalihevos-nettilehti.

Pidin Vippoksesta aikoinaan todella paljon. Joskus olin kirjoittamassa siihen juttuja, mutta en saanut yhtäkään julkaisuvalmiiksi — tosin enpä usko että niitä oltaisiin edes julkaistu, mahtoivat olla aika juntteja... Olen iloinen, että lehti nousee taas pystyyn. Tässä välissä on ollut aika monia yrityksiä perustaa lehtiä, muistaakseni sähelsin suunnittelutasolla itsekin yhden parissa ja kerkisipä Feanarokin julkaista yhden numeron jotain omaa lehteään. 

Virtuaaliblogeista on puhuttu paljon virtuaalilehtien korvaajina, mutta nekin ovat menneet muodista jo kauan sitten. Minusta blogi ei kuitenkaan ole verrattavissa lehteen, sillä blogia kirjoittaa vain yksi ihminen, yhden ihmisen näkökulmasta ja kiinnostuksenkohteista. Lehdessä näkökulmia ja kirjoittajia on useita, lehti on (ainakin toivottavasti) koottu tarkemmin ja enemmän mietityistä jutuista kuin blogit, joihin kirjoittajat tekaisevat yleensä mitä tahansa juttua sitä mukaa kuin sitä tulee päähän (kuten minä nyt...) sen enempää pohtimatta.

Minusta ei ehkä tule olemaan paljon apua Vippoksen uudella taipaleella, mutta ehkäpä jokusen jutun voisin kirjustella. Mulla tulee olemaan ensi vuosi ehkäpä melko tiukkaa juttuideoiden kanssa, kun saan kädet täyteen työtä erään pienen irl-lehden kanssa...