VIRTUAALIMAAILMAN KLISEET JA KÖKKÖYDET

Tommonen topa näytti tänään olevan ht.netissä. Tykkään, näitä on niin hauska lukea ja muistuu itsellekin mieleen kaikenlaisia ärsyttävyyksiä. Näköjään tuolla on joku jo päreensäkin polttanut, kun "Itse sitä luullaan että ollaan niin täydellisiä ja persoonallisia että voidaan ruveta määrittelemään tälläsiä asioita." Pöh pöh, viivaviivoilla ei ole huumorintajua!

Että saataisiin näin pimeitä talvi-iltoja valaistua kun blogiakaan en näköjään ole vähään aikaan raapustellut, voisin listailla muutamia juttuja jotka itseä ärsyttävät ihan hirveästi. Enjoy!

1. "Hepolan talli, rakkaudella jo vuodesta 2009!" Siis aaaaarrggghh! Jo pelkkä rakkaudella -iskulause on niin ärsyttävän kliseinen (kuten myös "laatu korvaa määrän" tai "pienet mutta pippuriset") ja siihen vielä lisättynä JO vuodesta 2009. Itse en vieläkään kehtaisi laittaa Tijuanasiin mitään "Jo vuodesta 2008". Ehkä vuonna 2011, jos silloinkaan.

2. "Kävelet hiekkatietä pimeässä metsässä, kun vastaasi tulee maailman upein valkoinen arabiori. Kiipeät sen selkään, ja se vie sinut tallille, jossa toinen toistaan upeammat hevoset käyskentelevät hienosti hoidetuissa tarhoissa ja tallin omistaja tulee sinua vastaan ja plaaaaaa"  Vielä ärsyttävämpää, ehkäpä... Varsinkin kun tähän tuntuu moni vanhempikin virtuaaliheppailija sortuvan. Niissä ei ole mitään vikaa, kun ne osaa kirjoittaa mielenkiintoisesti ja erilaisesti. Itsekin olen sellaisia joskus tehnyt, mutta ainakin yrittänyt olla jotenkin erilainen.

3. Liian pitkät tekstit. Jossain vaiheessa ainakin tuntuivat kaikki arvostavan tosi pitkiä tekstejä niin luonteissa kuin muissakin, ja sisältöä ahdettiin väkisin että saataisiin puolen metrin pituiset sepustuksen joka sivulle. En tiedä miten yleistä se nykyään on, mutta ainakin muistan vähän aikaa sitten eksyneeni ihan hirveän hevosen sivuille. Luonnetta oli varmaan koneen näytön ylälaidasta alalaitaan asti ilman kappalejakoja. Lyhyt ja ytimekäs on kaunista!

4. Tallit, jotka sijaitsevat paikassa jolla ei ole mitään tekemistä tallin kasvatusrodun kanssa. Esimerkiksi suomenhevosia Ranskassa, pohjoisruotsinhevosia Madagaskarilla taikka arabeja Siperiassa. Silloin se menee ihan hyvin, jos paikka on osattu valita jotenkin humoristisesti.

5. Myyntitopikeissa hevosta pantataan loputtomiin. Usein vaikka hevonen ei olisi edes mikään erityinen, vaan vaikka hieman harvinaisempaa rotua ja täysin kisaamaton, eikä tekstejäkään saisi mukaan, myyjä vastaa jokaiselle ostotarjokkaalle "katsotaan" ja upittelee topikkia loputtomiin vaikkei muita ostajia löytyisi. Uskokaa vain, eivät ne tarjouksen tehneet kuitenkaan varmaan siihen hevoseen niin ihastuneita ole, että viitsisivät kiltisti seurata topaa loputtomiin. Itse joskus tarjosin pintotammasta, jonka myyntiä viivyteltiin about kolme päivää. Olin jo unohtanut koko kopukan, kun sain tietää ettei elinikäinen koti Tijuanasissa kelvannut. En kyllä heppaa kaivannutkaan enää...

6. Hevosen tiedot useammalla sivulla. Se on raivostuttavaa, kun etsii esimerkiksi sukua tai kuvia ja saa huomata, että sivussa on linkit eri osioihin. Ei siitä sivusta varmaan kovin pitkä tulisi vaikka kaikki olisi samalla sivulla, varsinkin kun luonnekuvaus-linkin takaa usein löytyy pelkkä teksti "tulee pian!"

7. Hevoslistauksessa pelkät nimet. Jos etsii vaikka oria tammalleen, pitää plärätä läpi joka ikinen kopukka, pahimmassa tapauksessa jopa erirotuisia hevosia sekaisin. Ainakin itselle hevosenomistajanakin on helpompaa, että listauksesta pystyy näkemään esimerkiksi värin tai hevosen vanhempien nimet. ja suvun pituuden. Tällaisella hevosmäärällä sitä on ihan mahdotonta muistaa ulkoa, eikä varmaan muillekaan ole kivaa etsiä vaikka sitä täydellistä twh-oria noin kahdenkymmenen hevosen joukosta.

8. Hevosten kisakalentereissa on kilpailuja, joista ei ole vielä saatu tuloksia (tai tulokset ovat jo kutsussa, mutta omistaja ei jaksa päivittää niitä hevosen sivuille). Eli vaikka "ARJ - Hepolan talli - 5.5.2009 - sekakäynti - 0/0". Miksei niitä voi lisätä sivuille vasta kun on saanut tulokset, ja pistää osallistutut kisat muistiin vaikka selaimen kirjanmerkkeihin?

9. Tallinomistajat eivät laita VRL-tunnustaan mihinkään näkyviin tallin sivuille! Olen tästä aiemminkin valittanut, ja se on aina vaan niin ärsyttävää kun pitää etsiä niitä tunnuksia kissojen ja koirien kanssa...

10. Kisakutsuihin ei kirjoiteta mailiosoitetta, vaan pelkkänä mailto-linkkinä. En käytä mitään outlookia, vaan ihan normaalisti hotmailia joten niitä säpöjä joutuu sitten tiirailemaan tuolta alareunan tilapalkista...

+ Sitten vielä joitain topikissa esiin tulleita juttuja, jotka eivät ärsytä. Minua ei ärsytä rahan sotkeminen virtuaalimaailmaan (ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa), kutsujen linkittäminen hevosten kisakalentereihin pelkällä kutsu-sanalla (tulee siistimpää ja helpompaa!),  nimiehdotusten kyseleminen ht.netissä (joskus niitä nimiä on oikeasti vaikea keksiä!) tai vaikkapa "Valmenna minua valmennan sinua" -topicin.

Ajattelin muuten, että alkaisin kierrättää hevosteni luonteita. Seuraaville uusille hevosille laitan kuolleilta hevosilta luonteet. :D