Nyt on taas joku perustanut ht.netiin topikin aiheesta Miten saada tallista suosittu. Aiheesta on puhuttu monissa blogeissa, niin omana käsialanani kuin Magnetien blogissa tai monissa muissa joiden postauksia en nyt viitsi

Ei ainakaan kyselemällä asiasta muilta, pitämällä suosittuna olemista päämääränään, vaahtoamalla tallistaan heti aloittaessa suureen ääneen, yrittämällä miellyttää kaikkia, valitsemalla massarodut ja lupaamalla heti aluksi kaikille kuun taivaalta.

Suosittu talli on häilyvä käsite. Kun koodaus-, valokuvaus- ja kuvankäsittelytaito ovat nykypäivänä jokaisen nuoren perustaitoja eikä mikään enää hätkäytä ketään, tulee tallin kyllä olla jotain jumalaisen ennennäkemätöntä ja loistavaa saadakseen aikaan minkäänlaista pysyvää suosiota.  On puokkimaailma, on suokkimaailma, on ravimaailma, on laukkamaailma, on harvinaisten maailma, on himokisaajien ja puskaratsujen maailma ja vaikka mitä — kaikkien miellyttäminen on mahdotonta (ja mitähän siitä tulisi kun yhdellä tallilla olisi kattava läjä ylikisattuja jalostuskoneja teksteineen melkein joka lajia).

(Olen tainnut tästä kaikesta jo vaahdotakin edellisessä postauksessani asiasta, mutta se kun on jo vuoden vanha voi juttuja vähän päivittää..)

Tuossa ht.netin topassa joku mainitsi Ionicin, toinen tokaisi että kyllähän se tunnetaan mutta puhutaanko siitä enää. Ionic ON suosittu, mutta niissä piireissä joiden kanssa sillä on jotain yhteistä. Miksipä holstein-himokisaajat tai jotkut muut sellaiset kiinnittäisivätkään huomiota talliin, jolta ne eivät tarvitse mitään. On turhaa selailla tallia täynnä terskinhevosia tai kalliovuortenponeja, jos ei kiinnosta tai tiedä mihin niitä käytetään tai mitä ne edes ovat.

Ollakseen suosittu tarvitsee valovoimaisen persoonan. Itseään tulee asettaa esille ja tehdä tutuksi ihmisille kaikilla mahdollisilla foorumeilla, olla kiva kaveri ja hauskaa keskusteluseuraa, ehkä piilomainostaa omaa hevosrotuaan tai ratsastuslajiaan. Täytyy yrittää luoda ihmisille positiivinen mielikuva itsestään — tuo on se kiva tyyppi joka kasvattaa niitä tinkereitä tai tuo on se yömyöhään iltatopikeissa puliseva ravishettisheppu. Kivan ihmisen kyllä muistaa, riippumatta siitä seisooko tallissa muodikkaita vai epämuodikkaita hevosia.

Wanhojen Hywien Aikojen suosikkius on enää muisto vain, ja mahdotonta saavuttaa.