Voi minua, kun olen niin samperin laiska että annan notfoundia valittavien vhkr-ikälaskurien roikkua tallilla ilman aikomustakaan poistaa niitä sieltä ainakaan vielä tämän vuoden puolella. Ehkäpä elättelen hiljaa mielessäni toivoa, että ne jonain kivana päivänä näkyisivät taas.

No, asiasta kukkaruukkuun ja takaisin. Tänään päätin taas tehdä hevosille ikäratsian ja laskeskella, kenen on aika siirtyä nuorikoiden joukosta ori- ja tammalistoille. (Onpa muuten tyhmä järjestelmä - voisin poistaa nuoret-sivun ja lätkiä kaikki tammat ja orit samaan. Se tosin varmastikin aiheuttaisi Tijuana Stablesilla hirmuisen teiniäiti-invaasion kun en viitsisi laskea hevosten ikää ennen kuin teettelen niillä varsoja...) Tänään orien lista kasvoi neljän nuoren herrasmiehen verran - vanhin veikko Buck, komea Sakke, kauan odotettu Kukko sekä Buka, jolle ei vielä sopivaa tammaa tallistani löydykään. Tammoja sen sijaan tuli vain kaksi, nimittäin saddlebred-tamma Tomaatti ja nätti rockymountain Karo. Tässä samassa tuli laskettua myös tallin vanhimman hevosen Ballard BRN:n ikä, tasan 13 vuotta. Ei edes vanha, mihinköhän kaikki ikäloput ovat menneet.

Ja nytkö näillä pitäisi alkaa kiireen vilkkaa varsoja teettämään? Sakke saa ainakin odottaa vuoroaan vielä kauan, sillä en todellakaan viitsi alkaa tekemään uusia kladrubeja kun edellisetkin ovat vielä kodittomia, raukkaparat (*vink vink*). No, ehkäpä mä ainakin saddlebredejä ja walkereita pistän aluille, niille tuntuu riittävän kysyntää ja kaksipolviset yksilöni ovat kasvaneet isoiksi. Vihdoin.