Olen varmaankin koko pienen virtuaali-ikäni ollut täysin hurahtanut erilaisiin risteytysrotuihin. Sinänsä hassu asia on, etten ole omistanut niitä ennen tämän vuoden maaliskuuta. Spotted Draftien kanssa vehtasin aikani, toin työkkäreitä mutta jostain syystä paintit osoittautuivat mahdottomuudeksi ja päätin kyllästyä. Sitten kekkaisin Spotted Saddlerin ja niitä olenkin nyt teetellyt itselleni ihan kivan läjäsen eikä loppua näy. Joo.

Ajattelinpa tänään itsekseni, että ehkäpä minun olisi tässä risteytysasiassani aika irtautua kirjavuudesta ja katsoa, millaisten muiden risteytysten tekemiseen minulla olisi materiaalia valmiina tallissani. Koska en halua mitään yleisiä risteytysrotuja kuten ratsuponeja tai rbsh:ta (joihin tosin ei olisi materiaaliakaan), etsiskelin Gin Ahaltekin ja Ionicin blogista tekstin jonka muistin sieltä joskus ohimennen lukeneeni eli tämän. Kyseisessä postauksessa esitellään joukko harvinaisempia risteytysrotuja, joista muutamia voisin teetellä omista hevosistani.

Georgian Grande on saddlebredin ja kylmäverisen (friisiläinen, shire, percheron, clydesdale, belgiantyöhevonen, irlannintyöhevonen, tinker, spotted draft) risteytys, jossa saddleria saa olla 25-75%.

Gaited Baroque on barokkihevosen ja askellajikonin risteytys. Lue lisää Ginin postauksesta, sen verran pitkät on rotulistat.

Kun vielä joltain lainaan pintoa tai painttia, saadaan talliin lätkäistyä yksi kiva Spotted Draft Horsekin. Tattadaa. Allaolevan hevosen teettelin tänään itselleni, ihailkaa! Sillä tosin on aivan häikäisevän merkityksetön ja turha tulevaisuus, kun olen niin laiska kisaamaan. Tyydynpä siis kirjoittamaan keskipitkät luonteet ja sukuselvitykset.

Tijuana's Salome, gaited baroque -tamma. 50% perunpaso, 50% kladrub. Naurettavan säpsy luonne, heh...

Ajattelinpa tässä tätä tehdessäni, että gaited baroque olisikin varteenotettava rotu ihan kasvatettavaksi. Samoin tosin Georgian Grandekin, joskin siihen voitaisiin käyttää vain saddlereita ja clydejä kun mulla ei muita ole. Käskekää minun keskittyä näihin projekteihin joita on kesken, eli buurinponeihin, galiceñoihin ja spotted saddlereihin! Puhumattakaan kladrubeista, joiden kasvatus on ollut kuollutta loppuvuodesta 2008 asti...