Seurailin tänään mielenkiinnolla keskustelua, joka on syntynyt erääseen talliesittelytopiciin ht.netissä. Aloittaja on aloitteleva virtuaalihevostelija ja esitteli topassa suntuubiin tehdyn tallinsa.

Mutta ai että mikä haloo syntyi, kun kuvissa ei ollut copyja! En ole pitkään aikaan saanut seurata näin mehukasta tappelua... Itse en viitsinyt noteerata keskusteluun yhtään mitään vaikka tallilla kävin katsomassa, moni sanoi jo kaiken sen mitä itsekin olisin sanonut.

On hyvä että aloittelijoita neuvotaan, nytkin mielestäni ihan asiallisesti ja ystävällisesti eikä väheksyvään tai haukkuvaan sävyyn. Toisaalta taas tämä aloittelija taisi loukkaantua kovastikin, ainakin päätellen capsilla kirjoitetuista kommenteistaan. Totuus kuitenkin on, että ihan samoin niitä vanhempiakin virtuaalihevostelijoita "vainotaan" jos huomataan että jossain on tekijänoikeusmerkinnät pielessä.

Se on vain on surku, kun tuntuu että uusia harrastajia ei oikein tule enää niin paljon kuin joskus Wanhoina Hywinä Aikoina. Nyt kun kaikki on monimutkaisempaa, luulen etteivät kaikki viitsi alkaa opettelemaan jos touhu tuntuu liian vakavalta tai vaikealta. Jos niistä tekijänoikeuksistakaan ei tiedetä, aloittelijoiden avustaminen tuntuu tosiaankin vainoamiselta...