Ajattelin että ehkä minun on aika alkaa hiukan jäsennellä ympäriinsä levinneitä ajatuksiani tallin jalostustoiminnan tämänhetkisestä olotilasta... Nyt siis katsaus eri kasvatusrotujen tilanteeseen.

 

Tennesseenwalker

Julistin walkerit taannoin Tijuana Stablesin ehdottomaksi pääkasvatusroduksi, sillä kiinnostuksestani jalostukseen ylipäätään noin 80% on kohdistunut walkereihin. Sukuja on kivasti laidasta laitaan, harvinaisia ja yleisiä, evm:stä tälläisiin. Hevoset menestyvät, jaksan jopa kisata niillä. Tammoja 8, oreja 7.

 

Kladrubinhevonen

Öh joo. Näiden osalta kasvatus taitaa olla toistaiseksi epävirallisella tauolla, ainakin siinä mittakaavassa mitä se tähän asti on ollut. Kun kasvatit eivät mene kaupaksi enkä tarvitse niitä itse, on niitä turha teetelläkään. Olen tainnut täyttää virtuaalimaailman kladrubeilla koko talven tarpeiksi, katsotaan mihin asiat edistyvät. Ja ne yhdet ovat edelleen kodittomia, ostakaa pois hetinyt!

 

Saddlebred

Saddlebredien osaltahan minulla ei ikinä ole ollut mitään tavoitteita tai edes toiveita omien hevosteni menestyksestä - kunhan kasvatan koska ovat nättejä askellajikoneja. Ensimmäiset kaksi kasvattia syntyivät loppuvuodesta, tammikuussa niitä on tullut huimat neljä, joista kolme on löytänyt itselleen jo koditkin. Siispä niitä tulee nyt aluksi vähän enemmän, kun uudet suvut kelpaavat ihmisille.

 

Spotted Draft Horse

Jätin kokonaan pois jalostussuunnitelmasta, koska en millään saanut aikaiseksi mitään muuta kuin läjän sekalaisia työhevosia joilla on kivat kuvat.

 

Galiceño

Tämä on tässä, koska minulta löytyy galiceñoja jo pienen kasvatustoiminnan tarpeiksi, ja ensimmäinen rodun edustaja kasvateissa syntyi nyt tammikuussa. Ei tavoitteita, mutta olisihan se kiva jos muutaman vaavan pyöräyttäisi silloin tällöin ja saisi myydyksi.

 

Muut

Löytyy clydesdale-, buurinponi- ja kalliovuortenponipariskunnat, joille tulen teettelemään varsoja silloin tällöin. Saatan sortua jossain vaiheessa tuomaan yksinäiselle shirelle, baskirianponille ja lipizzalle puolisot. Siitä olen varma, että vuosi 2009 tulee olemaan yksittäisten ei-kasvatusrotuisten vuosi. :--D