Päätinpä tässä tänään hieman katsella noita kasvattilistoja, että mites on kasvattien laita. Löytyykö paljon kadonneita, unohdettuja tai myytyjä, onko joku jaksanut olla jopa aktiivinenkin. Onhan Tijuana Stablesilla jo yli 100 kasvattia lähes 20 eri hevosrodusta, eikä niistä edes läheskään puolia ole omassa omistuksessa.

Ja tämä siis vain pelkästään huvin vuoksi, ihan ilman mitään salaisia vihjeitä laiskoille kasvatinomistajille. Tijuana's -hevosilla ei tosiaankaan siis tarvitse tehdä mitään enkä minä jaksa ruveta sähköpostittelemaan kadonneiden hevosten omistajille mitään kyselyitä — saati sitten yrittää myydä uudelleen jotain viime vuoden hevosia vanhemmista jotka löytyvät jo kaikkien suvuista. Mitä sitä kyselemään, en minä myymiäni hevosia enää omista enkä halua niitä takaisin.

Eli nythän siis seuraa pieni iloinen numeropläjäys. JEE!

Vuosi 2008
Kasvatteja 49 kappaletta.
Kadonneita 11 kappaletta.
Omassa omistuksessa 2 kasvattia.

Näköjään aktiivisin ja meriitoitunein vuoden 2008 kasvateistani on Tijuana's Jimmy The Exploder, oma siitosorini joka alkaa piakkoin olla jo elämässään ehtoopuolella. Ionicissa asusteleva kladrubori Tijuana's Chlapec on saanut tehdä 7 varsaa ja olla mukavan reippaasti mukana jalostuksessa. Eestinhevosori Tijuana's Meelemuutus on kisaillut paljon ja aloittelee pian uraa myös kasvatuksen puolella. Muutamat walkerit ovat saaneet satunnaisia sertejä,  Tijuana's Nitemare Hippy Girl jopa kaksi. Löytyypä listalta myös ainokainen ruunakasvattini , kladrubiori Tijuana's Ritardo.

 

Vuosi 2009
Kasvatteja 68 kappaletta.
Kadonneita 9 kappaletta.
Omassa omistuksessa 27 kasvattia.

Aktiivisinta hevosta näistä on aika vaikea nimetä, sillä en ole itse ollut kovinkaan aktiivinen heppoineni eikä näytä kukaan muukaan olleen. Joukosta löytyy kuitenkin melkoisen pitkäsukuisia kasvatteja, muun muassa Tijuana's Fireworks Lunatic, Tijuana's Weird-O-Music ja Tijuana's Buffalo Bill. Tämän vuoden kasvattiporukka on edelliseen vuoteen verrattuna siitä veikeä, että vuodenvaihteessa sekä kladrubit että eestinhevoset jäivät pois, kun mukaan taas astuivat saddlebredit, spotted saddle horset ja muutamat muut vähemmän aktiivisesti kasvatetut rodut.

----

Voimme siis tämän lyhyen tutkimuksen myötä todeta, että olen jossain tuossa viime vuodenvaihteen kohdilla hoksannut miten kivaa on itse omistaa järjetön määrä omia kasvattejaan. Vuoden 2008 kasvateista omistan kaksi, tältä vuodelta taas huimat 27. Kehitystä vai erakoitumista kenties?

Kasvateistani on totaalisen kadonnut/varmasti unohdettu siis tasan 20 hevosta. Varmasti ainakin vielä 10 on täysin omistajansa unohduksissa, mutta sivut löytyivät edelleen enkä tiennyt missä omistaja menee joten en pistänyt kadonneeksi.