Eilen kopsahti sähköpostiin domainin lasku. Se tarkoittaapi sitä, että www.tikkaripuisto.net täyttää nyt kaksi vuotta ja alkaa kolmas toimintavuosi. Sen kunniaksi voisikin kirjoittaa jonkinmoisen edes hieman yleispätevän postauksen domaineista virtuaalitalleilla.

Kuten varmaan on tunnettua ja tiedettyä, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että Maija Mallikas perustaa itselleen hetken innostuksesta domainin www.maijandomain.net. Maijan domainilla sijaitsee Maijan Talli, jossa asuu paljon hevosia joista Maija myy paljon kasvatteja muille virtuaalihevosille. Kun domainin seuraavan vuoden lasku kenties kolahtaa sähköpostiin, päättää Maija sittenkin lopettaa virtuaalitallinsa ja domaininsa, koska onhan se tallin pito jo alkanut vähän kyllästyttää. www.maijandomain.net häviää ja vie mukanaan kaikkien myytyjen hevosten vanhempien sivut ikiajoiksi.

Oman domainin sijaan Maija olisi voinut perustaa Maijan Tallin vaikkapa websiin. Osoite ei ehkä olisi niin hieno kuin www.maijandomain.net/talli vaan www.maijantalli.webs.com, mutta ah kuinka onnellisia olisivatkaan ne joille Maijan Tallin domainilla tai domainittomuudella ei niinkään ole kamalasti painoarvoa. Kun Maija suvaitsisi lopettaa, jäisivät kaikki sivut jäljelle.

Minullahan on www.tikkaripuisto.net, joo. Uskallan kuitenkin väittää, ettei se nyt enää ole kamalan heikoissa kantimissa kadotakseen iäksi hetkenä minä hyvänsä. Tijuana Stablesin, VTWYn, VIKLYn, edesmenneen twh-orikatalogin, Tijuanan Vapaasti Kopioitavien, about kahdensadan virtuaalihevosen ja muiden hömpötysten ohella tikkaripuisto.net sisältää myös kaikenlaista muuta virtuaalitalleihin liittymätöntä (joita joku utelias voi mennä katsomaan napsuttelemalla osoitekenttään tikkaripuisto.net). Vaikka lopettaisin virtuaalihevostelun, jättäisin tallin sivut sellaisenaan paikoilleen ja jatkaisin domainin kanssa elelyä muissa asioissa.

Tikkaripuisto.net on myöskin varsin hölmö nimi domainille, eihän se liity mihinkään mitä se sisältää. Kun perustin domainin, en välittänyt siitä. Nyt se hieman haittaa minua, mutta toisaalta tikkaripuisto.net on melko viattoman oloinen nimi, joka ei varmaankaan viittaa mihinkään mitä joku onneton luulisi löytävänsä osoitteesta. Tikkaripuisto.net itseasiassa määräytyi alun perin äitini päätöksestä. Hän halusi yritykselleen (jota ei lopulta perustettu) kotisivut ja domainille osoitteen jota voisi sietää... Minä en sitä kamalasti enää siedä, mutta en kyllä muutakaan, siinähän muuttuisi kaikkien hevosten osoitteet!

Jos minulla olisi rahaa pitää useampaa domainia, perustaisin ilman muuta www.veeranvirtuaaliset.netin tai muun vastaavan virtuaaliharrastukselleni ja vaikkapa www.kujansuu.netin muille puuhasteluilleni. Valitettavasti rahaa ei ole, nytkin jouduin nyhtämään tikkaripuisto.netin maksuun vaadittavat 28€ äidiltäni.