HRY:ssä oli taannoin keskustelua piirtämisestä ja PKK:sta, ja tänään tulin koulussa piirrellessäni miettineeksi piirrettyjä virtuaalihevosia pitkästä aikaa. Voisihan tässä jotain kunnollista luettavaakin joskus yrittää kirjoitella, joten mikäs sen parempi aihe kuin tämä.

Itse olin muistaakseni mukana PKK:n näyttelyissä viime keväänä, ja se taitaakin olla se viimeisin (ja viimeinen?) kerta - sain kovan kohtelun tuherruksilleni. Siitä reipas vuosi taaksepäin olin todella innostunut piirrostouhuista ja ilmoittelinkin niitä paria piirrettyä koniani ahkerasti kaikenmoisiin näyttelyihin. Kun konit kantoivat kotiin vain "hyviä" ja "tyydyttäviä", lopahti touhu aika nopeasti siihen - olin kaksi vuotta nuorempi kuin nyt ja nykyistä paljon varmempi omista piirtotaidoistani. Niinpä itsetuntoni koki kolauksen ja heitin hevoset julmasti suoraan kuoppaan kun eivät kelvanneet niille nirppanokille. 

Nykyään Tijuana Stablesissa asustaa yksi ainut piirretty hevonen,  kladrubinhevosori ROJJ d'Abel Orel. Myönnän, ettei varsinkaan rakennekuva ole mitään kaunista katseltavaa, vaan oikeastaan aika tosi hirveä. Syy, jonka takia pidän noita kuvia tuolla hevosella, ovat siniset silmät. Haluan ehdottomasti sinisilmäisen hevosen, ja sellaista on aika mahdotonta löytää valokuvista - varsinkaan näin irl-harvinaisen rodun kohdalla.
Aivan alkuvaiheessa kaikilla kladdeillani oli piirretyt kuvat - Unaveny Chlapecilla (joka muuten on saanut upeat piirretyt kuvat uudessa kodissaan!), Tæerne Ellerillä, Carlinalla, Kvêtina Holkalla ja muilla. Kun jossain maailmanvaiheessa sain luvat jollekin kladrubsivustolle, tein inventaarion ja piilotin kaikki piirrokseni arkistojen kätköihin - vain d'Abel Orel on niistä muistona.
Jotta saisitte ihastella tai pilkata näitä salaisia arkistohelmiä, linkittelen muutaman tähän. Ovat aivan kamalia rakennevirheisiä kakkoja, mutta so what. 1, 2.
Mutta kyllähän minunkin piirtämäni kuvat joillekin kelpaavat - Maaryalle piirsin tilauksesta valjakkotamman ja Flanellille galiceñon. Joillekin muillekin olen joskus muinoin piirtänyt mutta enpä muista kelle.

Ihailen aivan tavattomasti kaikkia piirretyillä kuvilla varustettuja hienoja hevosia ja talleja. Nuuhkun talli on yksi ehdottomista suosikeistani - eksyn usein katselemaan hevosia, kun niitä on niin ihana paljonkin! Joskus piirretty talli oli minunkin suuri unelmani, mutta kyllä minä enemmän oikeista valokuvista pidän. Helpompaa.