Postattu myös Harvinaisten Foorumille, jonne toivoisinkin mielipiteitä asiasta.

Lähiaikoina olen innostunut sellaisesta virtuaalimaailmassa harvinaisesta askellajihevosrodusta kuin Spotted Saddle Horse, ja olenkin varma että ainakin askellajipiireistä löytyy muitakin rodusta kiinnostuneita.

Mikä Spotted Saddle Horse sitten on? Suomeksi siitä ei löydy netistä juurikaan tietoa, mutta yksinkertaisesti sanottuna SSH on mikä tahansa kirjava askellajihevonen, jolla on ravin sijasta jokin oma askellajinsa. Reaalimaailmassa SSH:ksi voikin siis rekisteröidä minkä tahansa hevosen joka täyttää ylläolevat vaatimukset – ja siksi suurin osa rekisteröidyistä hevosista taitaakin olla tennesseenwalkereita.

Virtuaalimaailmassa emme kuitenkaan halua sotkea walkereista tai mistään muistakaan roduista jotain mitä ne eivät ole. Siispä SSH olisikin luettavissa risteytysroduksi – ja siinä se ongelma tuleekin esiin. Mitkä rodut olisi sallittu jalostuksessa, mitkä eivät? Tämän topicin tarkoituksena onkin siis herättää keskustelua yhtenäisten virtuaalisten jalostussääntöjen laatimiseksi Spotted Saddle Horselle.