Päädyinpä tänään pitkästä aikaa eksymään hieman ht.netin puolelle ihmettelemään, ja sain oppia paljon uutta Siitä Mistä Nyt Keskustellaan.

Ilmeisesti VRL:n tauko alkaa nyt vasta hetkauttaa ja ahdistaa suuria massoja. Ainahan siellä joitakuita valittajia on ollut, mutta nyt näyttää yleinen ilmapiiri siirtyneen "Jos ei kelpaa, tee itse parempi!!!11! / Kestäähän siinä nyt hirveesti ku se on niin iso, ei saa valittaa!!" -asenteesta "No oishan se kiva jos se jo toimis..." -puheisiin. Taukoahan on kestänyt jo lähemmäs 5kk, jonka aikana suurelle yleisölle näkynyt edistys on ollut niinkin huimaa kuin "Tauolla, palaa katsomaan tilanne ensi vuoden puolella" ----> "Pahoittelemme aikataulun viivästymistä. Tarkempaa selvitystä tulee VRL:n auettua uudelleen."

Itsekin myönnän jo kaipaavani VRL:ää. Erityisesti hevosrekistereitä olen odottanut kieli pitkällä koko tauon ajan, sillä satuin juuri tauon alettua perustamaan rotuyhdistykseni, joiden sivuille olen keräillyt orilinjoja ja hevoslistoja. Rekisterin selausmahdollisuus auttaisi huomattavasti niiden täydennystä ja päivittelyä, kun yhdistykset ovat joutuneet olemaan tauolla jo kohta puoli vuotta. Olen jo ajat sitten luopunut ajatuksestani rekisteröidä kaikki hevoset tauon jälkeen, sillä tauon aikana kasvatteja on syntynyt jo lähemmäs sata, enkä ole enää yhtään kärryillä siitä mitkä hevoset on jo rekisteröity. (ja siinähän se soppa sitten olisikin, kun VRL jumittuisi saman tien kun ERÄS olisi paukautellut rekisterijonoon parisensataa kaakkia...)
Muuta toimintaa en oikeastaan kaipaa. Olen itse jonkinasteisessa laiskuustauolla, enkä ole jaksanut vanhojakaan sijoituksia vielä lisätä hevosten sivuille vaikka niistä kisoista on jo pian vuosi aikaa ja  sijoituksia saaneet hevoset alkavat kupsahtelemaan. NJ on kätevästi VRL:n ulkopuolella ja näyttelyitä olenkin saanut järjestettyä. Multa löytyisi muutamia ARJ-laatiskelpoisia eläimiä, joten laatiksia ehkä kaipaan vähän...