Joitakin uusia hevosia kesäkuun ajalta.

acd-t. Drive Me Nuts HE

acd-t. Tijuana's Sally Jupiter

amh-o. Tijuana's Undertaker

amh-o. Houston

amh-o. Tijuana's Fat Tony (tämä alkaa olla jo aika kivanpituinen suku..)

amh-o. Happy Go Lucky Sonja (Happy-orilinjan nuorin vesa, nimetty Kultahuiskun kasvattajanimellä emän vuoksi)

amh-t. Caipiroska

amh-t. Doolittle's Daiquiri

amh-t. Tijuana's Kiwi Colada

amh-t. Tijuana's Shirley Temple

amh-t. Immortal Gresham

amh-t. Baroque Gresham

buur-o. Tijuana's Vuvuzela

buur-o. Tijuana's Jabulani

buur-t. Tijuana's Sarabi

buur-t. Tijuana's Shakalaka

hack-o. Bruno Daniel

hack-o. Tijuana's Recreant

hack-t. Hip Hop Lindy

hack-t. Creepy Crawler

Kuten tästäkin listasta ehkä huomaa, niin american miniaturet ovat todellakin vallaneet alaa Tijuanasista. Jokin aika sitten vielä rodun sivulla luki sen olevan melko uusi ja vähäosainen kasvatusrotu, mutta nyttemmin olen muuttanut tekstin hieman paremmin tilannetta kuvaavaksi: "Tijuana Stablesissa miniatyyrit ovat tulleet kuvioihin suunnilleen kesällä 2009, ja se on nopeasti noussut yhdeksi tallin tärkeimmistä ja suurilukuisimmista roduista." Nimittäin minejä on syntynyt eniten vuonna 2010, ja niitä on tallissa toisiksi eniten kaikista roduista. Ykkössijan vie tietysti tennesseenwalker, ja kasvateissakin ero minien ja walkerien välillä on riippuu vain muutamasta kasvatista. 
Olenkin siis aivan täysin menettänyt sydämeni miniatyyreille. En ole koskaan ollut mitenkään kiinnostunut mistään pienikokoisista roduista tai poneista ylipäänsä: en shettiksistä, en falabelloista, en amerikanshettiksistä enkä oikein mistään. Miniatyyreissä parasta on kuitenkin ihan kaikki: ne ovat näyttäviä, kotoisin Yhdysvalloista, niissä on loputon värivalikoima eikä niillä tarvitse kilpailla.

Syntyipä tässä neljä uutta buuriakin, kolme niistä mukavasti jalkapalloteemalla kun kerran kisoja pallotellaan rodun syntymaassa (ei sillä että mitenkään seuraisin jalkapalloa, en ole sitten yhtään kiinnostunut urheilusta ja nämäkin nimet etsin googlettamalla). Havahduin buureihin keskittyessäni, että olen mennyt jossain vaiheessa hölmöyttäni tekemään ihan hirveän mokan: tapatin kaikki vanhat tuontiorit tekemättä niille ollenkaan jälkikasvua! Kaikki tallin orit olivat ulkopuolisia, joten nyt piti sitten kaivella haudoistaan ori Udo K sekä tamma Nthanda Greth tekaisemaan vielä tuo Vuvuzela. Yorkoolle en jaksanut teettää varsaa, ensi kerralla sitten.

Hackneyponi-kasvatuksen kanssa tappelen kuvapuutteesta, sillä minulla on luvat vain yhdelle tallille vaikka olen kysellyt kymmeniä, eikä flickr ja Bob Langrish oikein auta ongelmaani..