Pahoittelen laiskuuttani blogin päivittämisessä. Nyt on kuitenkin asiaa.

Gin jo kertoikin blogissaan mielipiteitään VRL:n tauosta, ja pakkohan munkin on sanoa sanani. Ensin linkki ht.netin keskusteluun, joka sai minunkin päässäni aikaan lievän kiehumisefektin.

Ensin sanon, että jos olisin itse Feanaro, VRL ei varmaan enää valmistuisi koskaan tai sitä saataisiin odotella vielä vähintään toiset kolme kuukautta. Erittäin huonolla, oikeastaan olemattomalla käsitykselläni php:n saloista uskallan vain arvailla miten monimutkaista ja aikaavievää VRL:n kokoisen kolossin koodaaminen on. Verratkaapa sitä vaikka itseenne. Jos pienen virtuaalitallin ulkoasunvaihto kestää viikon kun aina ei vaan huvita laitella sitä, kuinka kauan kestää VRL:n koodaaminen jos aina ei vaan voi huvittaa. Varsinkin kun Fea ei saa siitä mitään palkkaa.

Tuolla yllämainitussa keskustelussa on heitetty ideoita VRL:n vaihtamisesta takaisin HTML-pohjaiseksi käsinpäivitysversioksi. Voi sitä huutoa mikä syntyisi, jos VRL todella palaisi sellaisena! Hyvähän sitä on ehdotella, mutta ehdotusten toteutuessa olisi kaikilla taas valittamisen aihetta kun mikään ei päivity eikä kukaan jaksa pestautua rankingien laskijaksi. Toisaalta se ehkä opettaisi nykyään niin laiskan virtuaalikansan uudelleen osallistumaan itsekin tämän "ei  minkään yhden henkilön omistaman puljun, vaan koko virtuaalimaailman yhteisen paikan" (HAHA!) ylläpitoon. Muistamme kai viimeisimmät hallitusvaalit, joissa seitsemään virkaan haki huimat seitsemän ihmistä näistä tuhansista virtuaaliharrastajista joita keskuudessamme pyöriskelee.

Älkööt siis valittako, jos ette ole auttaneet VRL:ää koskaan mitenkään. Minä myönnän etten ole, enkä valitakaan.