Ennen tapasin aina kirjoitella katsauksia eri rotujen kasvatustilanteeseen. Tähän pitkäaikaiseen blogilaiskuuteen siis parannukseksi pitkästä aikaa kasvatusselostus! :) Siitä tulikin aika pitkä kun rotuja on jos jonkinmoista.

American Cream Draft

Hevosia 7, kasvatteja 9

Kiva rotu, mutta ei ole oikein jaksanut kiinnostaa hirveän kuvapuutteen takia. Ainoa farmikin johon mulla oli luvat on vaihtanut hevoset johonkin vuohiin! Pitkäsukuisin kasvatti 2-polvinen, kasvatuksen pohjana kaksi tuontioria ja kaksi tuontitammaa.

American Miniature Horse

Hevosia 37, kasvatteja 38

Miniatyyrit on kavunneet tässä viime vuoden aikana tallin rakkaimpien, tärkeimpien ja suurilukuisimpien kasvatusrotujen joukkoon. Tällä hetkellä laskujeni mukaan hyvissä voimissa kasvatuksessa on yhteensä viisi omista tuontioreista lähtöisin olevaa orilinjaa (nimiteemat mafia, dinosaurukset, showpaini, happy ja kaupunkien nimet) ja yksi VF Miniaturesista lähtöisin oleva linja. Tammoissa linjat on aika sekaisin, en ole erityisemmin kiinnittänyt jalostuksessa huomiota muihin kuin vanhimpiin tammalinjoihini. Tallissa on järjetön määrä muilta kasvattajilta ostettuja lyhytsukuisia minitammoja, mikä sekin sekoittaa pakkaa ja minun päätäni.

American Saddlebred

Hevosia 25, kasvatteja 53

Saddlebredejä on kasvatettu vuodesta 2008 alkaen, ja ne on aina olleet yksi tärkeimmistä roduista. Tällä hetkellä hieman harmittaa että viime vuonna ei ole tullut kiinnitettyä niihin tarpeeksi huomiota, ne on aika ruppanoita ja niitä on liian vähän. Pitkäsukuisin kasvatti on nelipolvinen, ja polveutuu noin 50% Tijuanalaisista. Orilinjat on hyvällä mallilla, mutta erittäin linjattuja mun vanhoihin hevosiin koska olen ollut laiska tuomaan uusia. Orilinjoissa löytyy oikeastaan vain kolme linjaa joita olen aktiivisesti vienyt eteenpäin (teemat paradise, las vegas ja lost). Niiden lisäksi on joitain ulkopuolisilta talleilta kotoisin olevia kopukoita. Tammalinjat polveutuu aikalailla samoista vanhoista kopukoista kuin oritkin.

Appaloosa

Hevosia 6, kasvatteja 1

Ihan alkutekijöissään. Kyllästyin VLRY-kisaamiseen aikalailla heti, kun en millään onnistunut pääsemään perille kaikista säännöistä, joten nämä on sitten ihan pullahevosia.

Buurinponi

Hevosia 13, kasvatteja 16

Olen kasvattanut buurinponeja jo vuoden 2009 keväästä asti, mutta en ole edelleenkään onnistunut etenemään niiden kanssa yhtään mihinkään! Olen tehnyt ihan typeriä päätöksiä, muun muassa lopettanut tallin kaikki alkuperäiset kantaorit teettämättä niille yhtään varsoja omaan talliin, ja hankkinut vaan suvullisia oreja muualta.. En tiedä mitä olen ajatellut, vai olenko ajatellut yhtään mitään. Korjasin näitä juttuja viime kerralla kun rotukalenteri osui buurien kohdalle, joten nyt minulla on sentään yksi ori Udo K:sta ja Nthanda Grethistä. Tällä hetkellä löytyy kaksi oman tallin orilinjaa, Simba K ja Udo K, ja niiden lisäksi Manyara Boerperdsin Zolani Tau. 

Friisiläinen

Hevosia 9, kasvatteja 1

Niin ne friisiläiset hiipi kuin varkain meidän talliin, vaikkei ollut tarkoitus. Kasvatus on alkutekijöissään, hevoset on lähes kaikki muiden kasvattajien kasvatteja. 

Gaited Baroque

Hevosia 4, kasvatteja 4

Alkutekijöissään. Koska gb on risteytysrotu, aloitusmatskua löytyy ja kaikki gaited baroqueni ovat jo suvullisia. Aion kasvatella käyttäen vain suvuttomia puhdasrotuisia, mun mielestä se on vähän huijausta hankkia näille pitkiä sukuja risteyttämällä vaan pitkäsukuisen pason pitkäsukuiseen kladrubiin. :D

Georgian Grande

Hevosia 3, kasvatteja 1

Alkutekijöissään. Hevosista kaksi on muiden kasvatteja, yksi oma kasvatti fri-sdb -yhdistelmästä. Suunnitelmat on samat kuin gaited baroqueilla: käytän vain tuontisukuisia aloitushevosia.

Hackneyponi

Hevosia 10, kasvatteja 4

Aikalailla alussa vielä. Olen tuskaillut kuvapulan kanssa, varsinkin kun tykkäisin pitää elossa tuon mun alkavan ruunivoikon tammalinjan... Aloittelen orilinjoja Bruno- ja Re-nimiteemalla, tammoissa löytyy Hip Hop Lindystä alkanut ruunivoikkolinja. 

Kladrubinhevonen

Hevosia 28, kasvatteja 44

Kladrubien kanssa olen oikein hyvällä mallilla! Kun aloitin niiden kasvatuksen uudelleen, sain mukavasti muilta talleilta talteen vanhat orilinjani, ja sen jälkeen olen myös tuonut uusia. Tällä hetkellä elossa ja kukoistavana tallissa on yhteensä kuusi orilinjaa (vanhat Chlapec, Orel, Orelio ja Ozata, uudet Maksimilian ja Mundo) joista pisimmällä neljännessä polvessa ovat Chlapec, Orel ja Orelio. Tammoissa löytyy kuusi linjaa (Kvêtina Holka, Carlina, Quella Querina, Alyssa, Blanka Eliska ja Alojzia). 

Mammuttiaasi

Hevosia 8, kasvatteja 6

Alussa ollaan, mutta olen erittäin innostunut aaseista! 

Mangalarga Marchador

Hevosia 28, kasvatteja 26

Marchadorit ovat edelleen tallin tärkeimpien kasvatusrotujen ja henkilökohtaisten suosikkieni joukossa. Heppakanta on hieman ahdasta suvuiltaan, olen linjannut huolettomasti todella lähisukuisia hevosia (esim. Tijuana's Aquarion suku). Orilinjoissa elinvoimaisina löytyy yhteensä kuusi (Clandestino, Topazio, Janeiro Da Lavoura, Novo Brinquedo, Guerra Vencedor ja Cinzento) ja tammoissa seitsemän (Pianola De Amphiridon, Filha De Calmamente, Luvinia, Renata Da Baia, Jovita Da Clivo, Tango De La Muerte, Milagre Da Celeiro). Vaikka linjoja näyttää tässä listattuna olevan paljon, ei ne läheskään riitä koska muita kasvattajia ei oikein ole. Pitkäsukuisimmat kasvatit huitelevat neljässä polvessa ja yli 7% sukusiitosasteessa.

 

Miniatyyriaasi

Hevosia 4, kasvatteja 0

Alkutekijöissään. Neljä aasia löytyy pohjaksi, mutta varsoja en ole jaksanut vielä teettää.

Missouri Foxtrotter

Hevosia 22, kasvatteja 0

Alkutekijöissään. Neljä aasia löytyy pohjaksi, mutta varsoja en ole jaksanut vielä teettää.

 

...jatkuu ensi numerossa, koska kone tilttas ja hävitti loppuosan tekstistä. L