Tänään jaksoin jatkaa spotted saddlereiden Rock-orilinjaa yhden konin verran. Isäksi tuli luonnollisesti ori Tijuana's Rock The Catskills, emäksi valitsin Heidiltä ostamani tamman Cereal BRN:n. Syntyi rautiaankirjava oripoika Tijuana's Rock My World.

Tykkään orin kuvista. Tulee sellainen leppoisan hevosen olemus, oikeasti taitaa kyllä olla ruuna mutta eipä se mitään. Väri on mukava, ja ainakin minun kököllä rakennetuntemuksellani kuvan hevonen näyttää jokseenkin siltä mitä se rodultaan on: tennesseenwalkerin, missouri foxtrotterin sekä parin muun kopukan risteytys.

Risteytyksestä puheenollen, tämä herrahan on varsinainen sekametelisoppa. Kun isäkin on 25% neljää eri rotua, Rock My World on saman verran mutta eri määrinä. Jouduin vallan laskemaan prosentit veriprosenttilaskurilla, josta en aluksi edes tajunnut miten saan haluamani laskettua, mutta onnistuihan se. Hevosessa on 37,5% walkeria, saman verran foxtrotteria sekä 12,5% perunpasoa ja 12,5% mangalargaa. Olisi ehkä pitänyt keksiä spotted saddlereille samanlainen tyyppisääntö kuin spotted drafteilla oli...

Olen muuten ihan hurahtanut näiden nimilinjojen keksimiseen. On Billy-orilinja ja Rock-orilinja sekä piiiiitkäsukuinen Music-tammalinja, jonka nuorimmaiselle koitan kovasti saada teetettyä tarpeeksi pitkäsukuista Billy-miehekettä... Buffalo Billistä on vielä ainakin kaksi polvea edettävä.