Innostuinpa tänään katsomaan, miltä näyttävät VRL:n rankingit nykyään. Näyttääpä rankingit olevan nykyään (?) seurakohtaisia. Ihan jännää, mutta olisi kiva nähdä kuka on oikeasti kilpaillut eniten.

En ole koskaan oikein jaksanut seurailla rankingeja, en ikinä laita hevosten rekisterinumeroitakaan osallistuessani (eihän hevosrankingeja enää edes ole?) enkä oikeastaan muutenkaan ymmärrä miksi niitä täytyy edes pitää. VRL:llä se tietysti ei vaadi keneltään numeroiden naputtelua käsipelillä, mutta miksi ihmeessä ei-VRL:n alaisten jaosten täytyy edes yrittää rankingin pitoa. Ihan turha se on ja aiheuttaa ärsyttäviä yhdistysten kaatumisia kun kukaan ei halua tehdä sitä. 

ARJ:ssä olen KaRan rankingjohtaja 44 prosentilla. Jeijj! Ollakseni pessimisti — johtunee erinäisten aktiivisten askellajiharrastajien taukoilusta ja kisojen vähyydestä? VMJ:ssä olen toisena, 32 prosentilla. Aikas hyvin, koska yksikään hevosistani ei taida olla oikeasti matkaratsastuspainotteinen vaan kisaan sitä huvin vuoksi niillä jotka eivät mahtu askellajeissa sekakäyntiin. Jopa WRJ:ssä olen toisena 20 prosentilla, enkä sitäkään kisaa oikeastaan muilla kuin galicenoilla ja vain silloin kun kalenterissa ei ole mitään muita sopivia kisoja. VVJ:ssä olen sentään viidentenä, ihan siksi koska luovuin molemmista valjakossa käyttämistäni roduista (eestit ja kladrubit) enkä jaksa kisata sitä kun on aina niin hirmu pienet rajoitukset osallistujamäärissä.