Nyt kun muuan entinen siitosorhimme muutti takaisin luoksemme eläkepäiviä viettämään, ajattelin että olisikohan se nyt korkea aika miettiä mitä tehdä näiden kladrubien kanssa, kun niitä nyt kuitenkin on talli puolillaan.

Suvuissa löytyy pelkästään evm:ää ja yhtä polvea. Tuonteja pitäisi tehdä muutama lisää, sillä ainakin  Rojo Gaton hieno Orel CZE (5 varsaa) ja tuo Unaveny Chlapec ovat kumpikin aika paljon käytettyjä ja niiden varsoja on joka paikka tursuillen - niin etteivät nämä mene kaupaksi mihinkään.

Evm-oriit:

  • Unaveny Chlapec, 7 varsaa, ei käytetä enää jalostukseen (vaikka mieli tekisi)
  • Orelio IV, 4 varsaa, teetetään ehkä vielä yksi varsa

Eli huonoissa kantimissa tosiaan näyttää olevan... Pitää todella keksiä jostain uusi ori, kun näin harvinaisella rodulla on todella tyhmää teettää noin paljon varsoja yhdellä hevosella. Ärsyttää vain kun tuo Oreliokin on niin nuori vielä ja en viitsisi jättää talliin seisomaan. Ostaako joku?

Yksipolviset oriit:

Näiden kanssa meneekin paremmin kuin äkkiseltään muistinkaan. Pitääkin ehkä kokeilla teetellä jonkinlaisia varsoja ainakin tuosta Sabrososta, kun Ozata on vielä nuori. Luulen että d'Abel Orelin käyttö on toistaiseksi jo ohitse, ainakin vähäksi aikaa - sehän on Orel CZE:n poikakin.

---

Tammoja sen sijaan olen onnistunut aika menestyksekkäästi keräilemään erilaisista suvuista. Luulen että ainakin vielä syksyllä minulla oli varsa melkein jokaisesta virtuaalimaailman evm-kladrubista. Nyt asiat ovat ehkä toisin, koska en ole tilannetta vähään aikaan seurannut.

Evm-tammat

  • Andraemona, 2 varsaa, käytetään mahdollisesti vielä muutaman kerran

Ja siihen ne evm-tammat sitten loppuivatkin. Oho. Menin viime vuonna myymään kaikki - Romantikan, Carlinan, Kvêtina Holkan, Tæerne Ellerin, mitä niitä nyt oli. Kaikkia en edes käyttänyt kertaakaan jalostukseen, kunhan vain kyllästyin talliin täynnä kisaamattomia hevosia. Pitää ehdottomasti keksiä uusia hevosia.

Yksipolviset tammat

Viidestä tammasta kolme on Ionicista, mikä on kiva juttu. Ihan mukavasti näitä on, kunhan vielä onnistuu yhdistämään oikeisiin oreihin että varsat saisi myytyä.