Pohdinpa tässä tuota uudenvuodenlupausta, jossa lupasin pistää vauhtia kasvatukseen.

Päätin, että nyt sen pitää toteutua heti. Haluan paitsi vauhtia ja etenemistä, hieman enemmän tasavertaisuutta eri rotujen välille: osasta syntyi viime vuonna vain pari varsaa, muutamista montakymmentä. Vaikka sinänsä olen kiinnostunut kaikista roduistani, usein enemmän huomiota saavat ne joiden kanssa olen suvuissa pidemmällä. Yksipolvisten yhdisteleminen ja uusien hevosten tuominen koko ajan on tylsää.

Vaikka Tijuanasissa on tänä vuonna syntynyt jo 17 varsaa 8 eri rodusta, ei tasavertaisuus ole kyllä kamalasti toteutunut. Kladrubeja on 6, kaikkia muita 1 tai 2 kappaletta. Tarkoitus ei ollut aloittaa kladrubien kanssa heti täydellä höngällä, mutta pääsin vähän innostumaan. :D

Nyt päätin siis, että keskityn kausittain järjestyksessä eri rotuihin. Käytän aakkosjärjestystä, johon olen järjestellyt rodut tuohon etusivulle. Aloitin eilenillalla american miniature horseista, teetän tänään kaikki loput tarpeelliset kasvatit ja siirryn buurinponeihin, jotka ovatkin täydessä ahdingossa edelleen. Sitten seuraa galiceñot, jotka nekin tosiaan ansaitsevat vähän herättelyä kasvatuksen osalta kun viimeisin kasvatti itselle on syntynyt kesäkuussa.