Ohopsista, Tijis on taas ajelehtinut muihin puuhiin! Asia on korjattava välittömästi, siispä blogaamaan!

Sirpa tuossa blogin 1v-juhlakirjoituksen kommentissaan puheli, kuinka virtuaalinen blogi-innostus on vähitellen pala palalta supistunut melkeinpä pian vain muutamaan pariin blogiin. Heikot karsiutuvat joukosta, jyvät erottuvat akanoista ja niin edelleen, mutta nyt alkaa jo karsiutua liian tiukkaan. Katoavaa kansanperinnettä!

Se on hassua, etteivät ihmiset sitten sen alkuinnostuksen jälkeen enää jaksaneet kirjoittaa. Johtuukohan se mielenkiinnottomuudesta, aiheiden loppumisesta, laiskuudesta, tunteesta ettei kukaan lue blogia? Tässä taas nähdään, kuinka hienosti virtuaaliharrastajat kulkevat massan mukana kuin villiintyneet sopulit juoksevat laumana järveen. Blogeja oli ihan laidasta laitaan, tahallaan provosoivasta hömpästä oikeasti fiksuihin juttuihin. Monet muodin mukana blogit osoittautuivat todella hyviksi, kirjoittajilla oli oikeasti jotain asiaa, mutta siinäpä sitten kuolivat.

Itse olen pitänyt miljoona tsiljoona irl-elämän blogia, joita kukaan ei ikinä lukenut eikä minullakaan ollut mitään kirjoitettavaa niihin. Niinpä ne ovat kuolleet pois aika nopeasti. Tijuanan Virtuaaliblogin alkuasetelma oli sinänsä hyvä, että onnistuin nappaamaan madon koukusta aivan siinä alussa, kun Meepu oli vasta perustanut itse tuon Virtuaalimaailma Tänään -bloginsa. Kun blogeja ei ollut niin montaa seurattavaksi, oli minunkin helppo kahmia jo alusta alkaen lukijoita itselleni.
Tiedä häntä, kuinka moni tätä nykyään enää lukee. Ajankohtaiset ja kantaaottavat aiheet ovat loppuneet jo iät ajat sitten, mutta ihan hyvä vaan. Parempi kirjoittaa jostain mistä oikeasti on kirjoitettavaa — oli se sitten ensi kuun jalostussuunnitelma tai lista hevosista jotka ilmoitin laatikseen — kuin yrittää väkipakolla nyhjäistä tyhjästä jotain muka-loistavaa. 

Virtuaaliblogin pitäminen on vähitellen kehittynyt todella tärkeäksi osaksi omaa virtuaalihevosharrastustani. Pidän tätä vähintään yhtä arvokkaana kuin talliani, enkä osaisi enää ajatella virtuaaliheppailevani ilman säännöllistä blogiin kirjoittamista. Mihin silloin kirjoittaisin satunnaisesti päähäni ilmestyvät jutunaiheet, listaisin laatiksiin osallistuvat hevoset, suunnittelisin kasvatustani, esittelisin tallin ulkoasunvaihdoksia, tilastoisin tallin hevosmäärät, kyselisin osallistujia kisoihini tai myisin hevosia? Olisin ihan hukassa.