Askartelinpa tässä tämän viikon iltapuhteina muutaman ihanan pitkäsukuisen spotted saddle horsen. Rakastukaa! <3

ssh-o. Tijuana's Jailhouse Rock
Aivan ihana kuva, jolle olen luvat saatuani aina vaan odottanut jotain käyttöä.

ssh-o. Tijuana's American Graffiti
Kaksikymmentä pistettä ja sata papukaijamerkkiä niille, jotka tietävät miten American Graffiti ja Zoetrope liittyvät orilinjan George Lucas-teemaan. Tämä ei ole mikään kovin pitkäsukuinen ja taitaa tällä kertaa olla ainoa jolla on molemmat vanhemmat ssh:ta.

ssh-o. Tijuana's Brainiac
Ihana sabinokirjava aivoitus-orilinjani. Piti oikein selvittää ja googlailla onko tämän hevosen ja isänsä kuvissa sama koni, mutta eipä ole vaan ovat myös IRL jonkinmoisia isiä ja poikia keskenään.

ssh-t. Tijuana's Spell Of Midas
Tykkään kuvasta ja tietenkin väristä ja myöskin nimestä hyvin paljon. Ihanan tasainen suku ihanan selkeillä ja yksinkertaisilla veriprosenteilla, hitsi vaan noita isän suvun kadonneita geocities-hevosia.

ssh-t. Tijuana's Diskobeat
Nätti tamma kuvissa ja todella kivasti tobianolaikut rytmittyneet suunnilleen samoille kohdille kuin emänsä kuvissa: pitkät sukat, piirto, laikku takapuolen päällä ja lavoilla. Suvussa kummittelee kymmenisen prosenttia mangalargaa ja perunpasoa, muuten pelkkää foxtrotteria ja walkeria.

----

Taidan muuten olla ainoa spotted saddle horse -kasvattaja virtuaalimaailmassa. Irethillä näitä oli Viisikossa, multa löytyy niiden jälkeläisiäkin, mutta ilmeisesti Viisikon hevosten mentyä Marciukseen on spotted saddlerit tipahtaneet pois valikoimista.
Yleensä harvinaisten rotujen kasvatus ainoana urhoollisena kasvattajana on superhankalaa, mutta näiden kohdalla en oikeastaan ole erityisemmin edes huomannut olevani ainoa. Jalostusmateriaalia nimittäin löytyy paljon myös muualta,  tilareita saa pyytämällä niiltä joilla sattuu olemaan oikeita rotuja eikä rodun koko pohjakantaa tarvitse keksiä itse vaan voi hyödyntää itse tai muiden tekemää työtä muiden rotujen eteen.

Vaikka näistä uusista hevosista kaikki paitsi American Graffiti on tehty yhdistämällä ssh puhtaaseen hevoseen, arvostan kyllä enemmän hevosta jolla on mahdollisimman paljon spotted saddle horseja suvussaan. Ihanteellista olisi, että suku olisi aloitettu yhdistämällä evm-sukuiset puhtaat toisiinsa ja suvussa olisi jo toisiksi viimeisessä polvessa ssh:ta. Risteytysroduissa en pidä siitä että tuodaan jo valmiita risteytyksiä, vaan haluan että ne ovat oikeasti risteytettyjä eikä mitään keksittyjä.
On kuitenkin todella ihanaa, että näinkin harvinaisessa rodussa voi saada nopeasti ja helposti aikaan pitkäsukuisia hevosia. Ei tarvitse pantata yhtä pitkäsukuista loputtomiin yrittäen vähitellen teettää sille toisesta linjasta olevaa yhtä pitkäsukuista, vaan voi yksinkertaisesti mennä katsomaan josko toisesta rodusta löytyisi. Ainoa rajoitus on, ettei yhden rodun prosentti hevosessa saa ylittää 75 prosenttia. Nämä esittelemäni uudet hevoset on suurin osa tehty käyttäen heräteostoksina hankkimiani pitkäsukuisia foxtrottereita, joille minulla ei ole omanrotuisiaan pareja koska en tykkää yhdistää muiden kasvattamia hevosia toisiinsa. Nyt kun melkein kaikki pitkäsukuiset ovat yli 50% missouri foxtrottereita, voin seuraavassa polvessa pasautella ne yhteen tennesseenwalkerien kanssa. Se johtaa tosin helposti siihen, että kun hevoset sen jälkeen ovat puoliksi walkereita, joudun palaamaan taas foxtrottereihin ja sitten taas walkereihin... Minulta ei näet ainakaan vielä löydy tarpeeksi pitkäsukuisia mangalargoja eikä varsinkaan pasoja.

Nyt suunnitelmissa on teettää vielä ainakin muutama ihan uusi spotted saddle-tamma yhdistelemällä puhtaita hevosia toisiinsa. Ongelmana vaan on, ettei ole tarpeeksi kirjavia...

Tutustukaapa muuten tekin ystäväiseni spotted saddle horseen, jos vaikka innostuisitte. Olen aikalailla täysin oman käden oikeudella päättänyt rodun virtuaaliset jalostussäännöt ja rotumääritelmän, osaksi suomentamalla irl-rotuyhdistysten sivuilta ja osaksi keksimällä ihan omasta päästäni. Se johtuu siitä, ettei Spotted Saddle Horse oikeasti edes ole mikään rotu, vaan yksi näistä jenkkien ihmeellisistä keksitäänpäs-uusi-hieno-rotu-että-saadaan-jalostaa-kivoja-laikkuheppoja -virityksistä. Rekisterissä kekkaloi kaikenrotuisia kirjavia walkereista foxtrottereihin, eikä askellajien kanssa olla turhantarkkoja.