Keksinpä tässä viime viikolla oikein kuningasidean. Päätin nimittäin perustaa VARYn eli Virtuaalisen AskellajiRotuYhdistyksen uudelleen. Edellinen versio siitä syntyi viime syksynä ja myös kuoli viime syksynä, keväällä taisin poistella sivutkin domainilta.

Nyt päätin kuitenkin ottaa opikseni niistä virheistä joita tein viimeksi. Ongelmana silloin oli, etten jaksanut päivittää sivuja, ulkoasun koodaus oli pielessä mutten osannut korjata sitä, aloin meuhkata yhdistyksestä ennen kuin sain sen valmiiksi, järjestin heti jättikasan kisoja, oli yksin työläs  pitää ja muuta inhottavaa mitä en nyt ihan muista mutta olen varma että niitä virheitä on vielä monia.

Tällä kertaa yhdistys on foorumimuotoinen. Se lyö monta kärpästä yhdellä iskulla: helpompi päivittää, ei tarvitse tehdä ulkoasua ja apulaisylläpitäjien saaminen on helpompaa. Foorumiyhdistys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi keskustelupalsta. Sitä se nimenomaan ei ole, koska keskustelupalstat eivät koskaan menesty kun ht.net löytyy jo eikä sieltä kukaan lähde. Taannoinen Virtuaalinen Tennesseenwalkeryhdistyskin oli foorumissa, tykkäsin siitä mutta se oli enimmäkseen keskustelupalstan oloinen. Nyt ideana on, että foorumilla orien lähettäminen katalogeihin ja kasvattajien kasvattajalistoille on paljon helpompaa, samaten myös niiden hyväksyminen ja yleinen päivittely.

Yhdistys tulee sisältämään ainakin rotuesittelyt yleisimmistä askellajiroduista, vapaamuotoisen kasvattajalistan jonne ei tarvitse erikseen hakea, orikatalogin roduittain jaoteltuna, tuontipalvelun sekä melko epäaktiivista kisa- ja näyttelytoimintaa. Kaipa sinne pitää joku pieni keskustelupalstakin lisätä perään.

 

Haussa olisi muuten vielä yksi apulaisylläpitäjä minun ja Heidi M:n lisäksi. Toimenkuvaan kuuluu sivujen valmistuttua yleinen moderointi, tuontien tekeminen silloin tällöin, orien hyväksyminen ja lisääminen orilistoille sekä villijen tai ARJ:n alaisten kisojen järjestäminen jos viitsii. Näin aluksi myös sivujen rakenteluun apu olisi tosi tervetullutta. :)