Vastikään pienen hetken julkisuudessa viettänyt Virtuaalilehti Pfiff oli upea, mutta katosi kuin taivaan tuuliin heti ensimmäisen numeron jälkeen. Se jäi harmittamaan, kun olin juuri suunnitellut vakituiseksi kirjoittajaksi ryhtymistä ensimmäisen juttuni jälkeen (se joka koski rotuyhdistyksiä). Nytpä nostaa päätään oma pitkän aikaa, ehkä jopa vuoden päivät päässäni muhinut idea, oma virtuaalilehti.

Hölmö ideako? Niitähän perustellaan harva se päivä, mutta harva ehtii edes ensimmäiseen numeroonsa ennen kuin kupsahtaa. Olisiko omani poikkeus? Ehkä olisi, ehkä ei. Joka tapauksessa siihen ei kannata rynnätä suuna päänä, vaan pidätän itselleni ainakin kuukauden miettimisajan tästä päivästä eteenpäin. Pohdin, punnitsen, suunnittelen ja organisoin.

Luultavasti lehti julkaistaisiin nettisivuna kuten Vippos, vaikka Pfiff -tyylisen pdf -sivun tekeminen olisi houkuttelevaa. Yksinkertaisella nettisivulla lehti kuitenkin tavoittaisi suuremman lukijamäärän kuin hitaasti lataavana pdf'nä, joten se olisi ensisijainen vaihtoehto. Julkaisutahti olisi ehkäpä kerran kuukaudessa. Pitäisin lehden ohjat omissa käsissäni, mutta tietysti ottaisin mukaan vakikirjoittajia ja halukkaita satunnaisia jutuntekijöitä niin paljon kuin mahtuu. Lehden aihepiirien tulisi ulottua paitsi siihen iänikuiseen ratsumaailmaan, myös ravimaailman ja harvinaisten rotujen puolelle. Vakituisia palstoja voisi olla muutama, ehkä kaksi tai kolme, ja muuten lehden juttujen tulisi olla vaihtelevia.

Njaah. Mielipiteitä saa, ja pitääkin esittää.