Tänään näkyi harvinaisten topassa vihdoin jotain eloa, kiva kiva. Ihan jo kaipailinkin jutustelua ihmisten kanssa. Samalla tuli vähän shoppailtua, nimittäin tilausvarsoja Dalekista. Dalek on ihana talli, sieltä löytyy kaikenlaista mukavaa: ensimmäinen foxtrotterini Jailhouse Rock, ensimmäinen perunpasoni Felipe WA, yksi ensimmäisistä walkereistani Fancy Belfast plus paljon kasvattejani (joista varmaan kaikki tosin on ostettu välikäden kautta eikä suoraan minulta :D) ja muita minulle tuttuja vanhoja kaakkimuksia. Dalek onkin paras paikka katsoa, kun haluan hankkia varsoja hevosista jotka olen höpsönä mennyt myymään pois.

Tämmöistä varsasatsia siis odottelee sivujaan nyt. Näiden vanhemmista Felipe WA on juurikin tuo eka pasoni. Varsa suunnitteilla lähinnä ssh-jalostuksen käyttöön. Hyökkään Dalekiin vielä uudelleen kun TK vihdoin jaksaa tehdä walkereilleen sivut.

The Criss-Cross Man x Pop'n All Night: amh-t. Pops'n'Drops DLK
Manyara Thulami x Manyara Asiemla: buur-o. Jabir DLK
Raven Wilderness x Infinity Wilderness: morgan-o. Raven King DLK
Felipe WA x Tiger's Child: pp-t. Beatriz DLK
Just A Twist x Eastern Glow: sdb-o. Eastern Twist TD
Bonetown x Bloodberry: twh-o. Bonecrusher DLK

Kun tässä nyt tuli juteltua Dalekista, voisi samalla pistellä höpinöitä myös muista talleista. Olen lähiaikoina törmännyt useampaan harvinaisia kasvattavaan taliin joista en ole koskaan kuullut mitään. Olenko ollut jotenkin sokea, vai onko näillä vaan erakot omistajat jotka eivät käy missään foorumeilla?

Sähköpostiin kolahti taannoin astutuskysely mft-ori Minuscule Heylle. Minuscule on muuten siitä jännä, että se kelpaa hienosti ulkopuolisille jalostukseen, tällaisia varsoja on kaksi joista toista ei ole sivuille linkitetty vielä. Taitaa olla ainoa ori jota kukaan edes kyselee. No, asiaan. Astutusta kyseltiin Lost River Ranchilta, joka vaikuttaa varsin lupaavalta tapaukselta. Valikoimasta löytyy jenkkirotuja: minejä, foxtrottereita, walkereita, paintteja ja joitain rotuja muistakin maista.

Toinen jännyys on Cotton Kings -niminen walkersiittola. Tästä tallista tai sen omistajasta minulla ei ollut harmainta aavistusta ennen kuin Gitty osti VTWY:stä tuontitamma Hello Tomorrown. Vaikuttaa ihan kivalta tallilta, joskaan en ole siitä tuon oston jälkeen mitään kuullut.

Kolmas on Ashcroft, sananmukaisesti Suurtalli, josta löytyy loistovalikoima vaikka ja mitä: kladrubeja (<3), tekkejä,  foxtrottereita, hackneyitä, marwareita, eestinhevosia ynnä muuta. Törmäsin talliin seuraillessani Ionicin kladrubien orilinjoja. Ashcroftissa majaileepi Romano- ja Lagun-linjojen kladruboreja ja Bayou d'Armensin vanhoja kladrubeja. Pistinkin itseasiassa omistajalle sähköpostiakin tuolloin joskus. :D

Perjantai-ilta eikä mitään tekemistä.