Etsiskelin tässä kuvia walkereiden ja saddlebredien askeleista piirtämisen malliksi, ja tulin miettineeksi että miksi ihmeessä oikeastaan valitsin tennesseenwalkerin kasvatusrodukseni silloin joskus...

Kaikki ovat varmaan kuulleet juttuja amerikkalaisten showhevosten rääkkäämisestä "kauniimpien" askelten saamiseksi nopeammin. Kavioiden annetaan kasvaa pitkiksi, hevosille laitetaan jalkoihin painoja ja korotuksia ja vuohisia haavoitetaan jotta hevonen nostaisi jalkaansa korkeammalle. Tätä touhua harjoitetaan useiden rotujen parissa, ei pelkästään askellajihevosilla. VTWY:n rotuinfossa on Sirpan kirjoittama artikkeli aiheeseen liittyen.

Tennesseenwalkereilla tämä puuha tuntuu menevän ehkäpä enemmän yli kuin esimerkiksi saddlebredeillä. Kun saddlebred esimerkiksi askeltaa jo varsana tällä tavoin ja kengitettynä näin, ei ero ole kovinkaan suuri verrattuna tennesseenwalkereihin. Walker varsana on täysin eri maailmasta kuin aikuisena kengitettynä. Ilman painoja walker askeltaa suunnilleen tällä tavoin. Aika karmea ero?

Muun muassa täällä ja täällä on karmeita kuvia noista jalkalaitteista ja kengityksistä, jos haluaa katsoa. Vertailun vuoksi vielä muutamia videoita, ensin painoilla ja sitten ilman. Kyllähän sitä kai treenaamalla voi kaikenlaista saavuttaa, mutta on todella vaikea uskoa etteivätkö nuo muka kärsisi tuosta...

2008 World Champion walker showvermeissä
2-vuotiaat show-walkerit
aargh...

Tennesseenwalker ilman painoja
ja toinen

Tennesseenwalker on luonteeltaan todella mukava ja ystävällinen hevonen, ja sen askeleet ovat ratsastajalle mukavia. Voisin itse vaikka hankkia walkerin jos hevosen ostaisin, mutta tietysti normaalisti kengitettynä. Tätä touhua ei voi ymmärtää, mutta eipä sille mitään voi. Virtuaalihevoset eivät onneksi kärsi mistään. :)