Kuukausi on vaihtunut, kesä alkaa olla kohta jo totaalisesti takanapäin ja edellisestä kirjoituksesta on jo kohta viikko — siispä kirjoittelemaan. Olenkin tässä viikon aikana keksinyt ties mitä jännittävyyksiä, joista pientä jutustelua siis edessä.

ARJ:n uudistuksia?
Ensinnäkin mahdollinen askellajiratsastussääntöjen uudistus. Luciana heitti ARJ:n topikissa ht.netissä idean muillekin kuin askellajiroduille avoimista saddle seat -luokista. Nykyinen askellajijärjestelmä onkin nimittäin hyvin kummallinen, ei perustu millään lailla muiden kuin islanninhevosten irl-kilpailuihin. Yhdysvalloissa saddle seatissa kilpailevat saddlebredien, walkerien ja national show horsejen ohella erikoisaskellajeja osaamattomat showrodut joita onkin paljon enemmän kuin askellajirotuja: morganit, arabit, friisiläiset, hackneyt, hackneyponit, dutch harness horset sun muut. Muut askellajirodut kuin edellä mainitut kolme eivät saddle seatissa kisaa, vaan niillä on omat juttunsa.

Aloimme Heidin kanssa siis kehittelemään sääntöluonnosta, joka sisältää uusia luokkia jotka mahdollistavat edellä mainittujen ei-askellajirotujen osallistumisen sekä  joitakin muutoksia vanhoihin luokkiin. Toiveena olisi, että uudistus toisi samalla uutta porukkaa askellajiratsastajien varsin pieneksi kaventuneeseen porukkaan. Islanninhevosporukan ei tarvitse pelätä, niihin emme koske! :) Ainoana probleemina asiassa on ARJ:n edellinen ylläpitäjä Emilia johon emme ole löytäneet yhteyttä...

Uusia kasvatusrotuja?
Toiset ajatukset koskevat Tijuana Stablesin mahdollisia uusia kasvatusrotuja, joita vielä tämän vuoden loppuun mennessä olisi tarkoitus aloitella kasvattelemaan.

Joku on ehkä huomannut, että talliin on taannoin saapunut kaksi friisiläistä: ori Mortice Jurke Z4 ja tamma Illesabet GST.  En kuitenkaan missään nimessä ole alkamassa niitä kasvattamaan — hyi kauhistus, en edes tykkää niistä paljon yhtään. Sen sijaan olen mietiskellyt jo kauan georgian grandeja, fri+sdb -risteytyksiä siis! Niitäkin meiltä löytyy jo kaksi, tamma Duren Unikah ja nuori ori Tijuana's Masterpiece. Saddlebredejähän löytyy vallan paljon, joten kaikki tarvittava löytyy jo. 

Toinen rotu joka varmaan on joillekin tuttu jo aiemmista pähkäilyistäni josko sitä haluaisin kasvattaa: gaited baroque! Kyseiseen risteytysrotuun löytyy kaikki tarpeellinen jo valmiiksi, rodun edustajia on kaksi: ori Raimundo Ion ja tamma Tijuana's Bienvenida. Muistelisin, että pari kasvattia on myös myyty jo jonnekin tallin ulkopuolelle.

Kolmas rotu on sellainen, jonka olen keksinyt vasta viime viikolla mutta en ole sen jälkeen saanut millään päästäni: MAMMUTTIAASI! Innostuin niistä, kun satuin saamaan kuvaluvat jollekin tallille jolla on maskottina pari mammuttiaasia. Kasvatin joskus vuonna 2007 aaseja tallilla nimeltä Plum-Tree, sen taival ei tainnut kestää paria vuotta pitempää mutta aaseista kyllä tykkään, nyt kun olisi oikein rotukin jota kasvatella. Gaited mule olisi myös ihan sikajännä!