Tijuana Stables sai tänään uuden ulkoasun. Olen vängännyt sen kanssa jo yli viikon, mutta tänään se alkoi aivan yhtäkkiä näyttää jotenkin sellaiselta mitä olin hakenut.

Onhan tuo aikamoinen pesäero aiempiin ulkoasuihini ja ehkäpä myös siihen "käytännöllisyys ennen kaikkea" -ideologiaan... Kuva on isokokoinen, ja tablen leveys on merkitty pikseleinä eikä prosentteina kuten yleensä teen. Tykkään tuosta vaan niin paljon, että saatte luvan kestää kunnes kyllästyn itse. Syvimmät pahoitteluni!

Tässä pitikin nyt muuten tekaista uusi miljöö-esittely tuon keskimmäisen tekstin jatkeeksi, ettei hevospötkö olisi niin jumalattoman paljon pidempi kuin muut. Tuli samalla mietittyä, millaisissa paikoissa Tijuana Stables on elämänsä aikana sijainnut. Tässä sitten pientä historiikkia.

Tijuana Walkers -aikoina talli sijaitsi ah-niin-jännittävässä Wisconsinissa. Minulla ei ole aavistustakaan miksi ylipäätään valitsin juuri Wisconsinin. En tiennyt siitä oikein mitään enkä tiedä vieläkään, ja minua on aina kiehtonut enemmän kaikki eteläisemmät ja kuivemmat alueet Yhdysvalloissa, kuten vaikkapa Texas tai Nevada. Talliesittely -sivu oli kuitenkin täynnä kaikenlaista juttua ja linkkejä kuten "Wisconsin Wikipediassa" ja "Wisconsin Googlen kuvahaussa". Niistä sain kiitosta, mutta nyt ei kyllä tulisi mieleenkään laittaa sellaisia virtuaalitallille.

Tijuana Stables syntyi, kun Tijuana Walkers, Tijuana Kladrubers ja Tijuana Estonian Horses (oliko se edes senniminen vai joku muu?) yhdistyivät. Kladrub-maniani vei koko heppaköörin Tsekkiin, jollekin sen tarkemmin määrittelemättömälle alueelle. Silloin hevoskatras oli paljon pienempi, noin 20-30, ja talli oli vanha ja aika vinkeä ilmestys. Kaivoin jostain näinkin hullut kuvat tallista ja maneesista, jossa sitten köpsöttelin upeilla kouluratsuillani.

Jossain vaiheessa siinä vuoden 2008 syksyllä vetäisin sitten elämän oikein risaiseksi ja aloin haalimaan ympärilleni suurtallia. Siitä eteenpäin tallin sivuilta alkoivat vähitellen katoilemaan myös kaikenlaiset ylimääräiset hömpötykset, niin kilpailut kuin koristekuvatkin, kunnes plöräytin sen sitten nyt kesällä yksisivuiseksi.

Nyt talli sijaitsee Texasissa, missä se minusta on ollut jo vuoden päivät vaikken ole sitä mihinkään kirjannut. Melkeinpä kaikki rotuni kuitenkin ovat tätä nykyä jenkeistä, ja laitan kaikille VRL:n rekisteröimilleni kasvateille syntymämaaksi Yhdysvallat. Texasissa sitä lääniä riittää, varsinkin tämän aina rakastamani kuvan tallille. Tuo kuva oli alun perin Tijuanan Koulutuskeskuksen tallista, mutta minusta se näyttää aivan täydellisesti siltä minkä kuvittelen Tijuana Stablesin olevan.

Jep jep.